in september actie

In september 2015 worden de fietsers in Rotterdam, net als in het najaar van 2013 en 2014, weer op ludieke wijze opgeroepen om voor rood te stoppen. Zo worden er weer tijdelijke straatteksten aangebracht en bordjes achtergelaten met de tekst “Stop voor rood!”

Ons opvallend geklede promotieteam brengt de actie “Stop voor rood!” op ludieke wijze onder de aandacht van het passerende publiek. Want wachten voor rood is, zeker in Rotterdam, niet saai! Er valt voldoende te beleven. Maak van het wachten voor rood daarom een feestje!

De actiedagen staan niet op zichzelf. Het actieteam trekt in september ook Rotterdam in om FietsAlerts uit te voeren. Daarbij gaan jongeren van TeamAlert in gesprek met jongeren over de risico’s van het fietsen door rood. Verder laat de gemeente Rotterdam door SOAB jaarlijks oversteeklessen verzorgen op diverse Rotterdamse basisscholen, ook daarbij komt de actie “Stop voor rood!” aan bod om de kinderen bewust te maken van de risico’s. Dit najaar worden er daarnaast door SOAB ook twee (elektrische) fietsinformatiedagen georganiseerd voor 50-plussers (zie www.e-biketraining.nl). Ook daarbij worden de risico’s van het door rood licht fietsen aan de deelnemers gepresenteerd. Op die manier probeert de gemeente de Rotterdamse fietsers bewuster te maken van de risico’s.